Over Wiersma


Wiersma Fietsen en Auto's is een begrip in Buitenpost en ver daarbuiten. Vele generaties hebben een fiets gekocht bij het familiebedrijf. De universele garage heeft ook een grote groep trouwe klanten aan zich weten te binden. Autobezitters komen er niet alleen voor onderhoud, maar ook om er een geschikte occasion te kopen.

De fietsenzaak is in 1930 gestart door de grootvader van Marten Wiersma, de huidige eigenaar van beide bedrijven. Marten Wiersma is daarmee de derde generatie in de geschiedenis van de onderneming.

De fietsenonderneming is klein begonnen. Onderhoud en reparaties aan machines hoorden in de beginjaren ook tot het dienstenpakket. Langzamerhand is het bedrijf uitgegroeid tot een grote fietsenspeciaalzaak aan de Voorstraat. De tweede bedrijfstak, de garage met occasions, is later als een apart bedrijf voortgezet op bedrijventerrein De Swadde in Buitenpost.

Dankzij de kennis, service en het grote aanbod aan nieuwe en gebruikte fietsen weten veel mensen uit de wijde regio Wiersma Fietsen te vinden. Wiersma Auto's is al tientallen jaren een vertrouwd adres voor alle onderhoudswerkzaamheden, APK-keuring en occasions.